*** Водещите новини на 11 септември *** 21 години след атентатите на

...
*** Водещите новини на 11 септември ***
21 години след атентатите на
Коментари Харесай

Водещите новини! 21 години от атентатите на 11 септември в САЩ и още...

*** Водещите вести на 11 септември ***

21 години след атентатите на 11 септември

На 11 септември се навършват 21 години от терористичните офанзиви, раздрусали Ню Йорк, Съединени американски щати и света през 2001 година. Не е изненадващо, че в такива моменти ставаме очевидци на поток от вестникарски публикации, репортажи в радио и телевизионни, а в последно време и в интернет медии.

Оценяват се смисъла и поуките от 11 септември. Това е тематика, която се разисква от самата преживелица и ще продължи да се разисква още десетилетия наред. Извлечените поучения неизбежно ще се трансформират с времето, тъкмо както виждаме 11 септември по друг метод през днешния ден, в сравнение с преди 10 или 15 години. Едно нещо е неизбежно -виждаме предишното през призмата на сегашното...

Джо Байдън за 11 септември: Няма да забравим, в никакъв случай няма да се предадем

С пердашене на камбани и минута тишина стартира церемонията по отбелязването на двадесет и първата годишнина от терористичните офанзиви на кота нула в Ню Йорк, където двете кули на Световния търговски център бяха разрушени, откакто в тях се блъснаха похитени самолети на 11 септември 2001 година оповестява Българска телеграфна агенция.

Роднини на жертвите и публични представители също по този начин се събраха на другите места, на които на 11 септември бяха разрушени похитени самолети, а точно - Пентагона и поле в Пенсилвания.

**

Гълъб Донев: Следващата седмица интерконекторът с Гърция ще има Акт 15

Следващата седмица ще имаме Акт 15 на интерконектора с Гърция. Това съобщи в предаването „ На фокус ” по Нова телевизия служебният премиер Гълъб Донев.

" Нямаме върнат отговор на отправената покана за диалог с  " Газпромекспорт ", нито отвод за подобен. Ние търсим посредством " Булгаргаз " метод за разговор. Министърът на енергетиката също се пробва да беседва с тях, само че сега нямаме диалог. Междувременно ние работим да диверсифицираме източниците на търпими цени, тъй че зимата хората да са спокойни ", разяснява министър председателят. 

*

Продължава разчистването на наводнените карловски села

Очаква се и през днешния ден стотици доброволци да се включат в разчистването на карловските села Богдан, Каравелово и Слатина. Все още тоновете тиня и дървета, донесени от водната буря, би трябвало да бъдат отстранени и от къщи, дворове и улици.

 Във всяко от трите села е основана организация за разпределението на доброволческите групи. От обособени пунктове се раздава  питейна вода, храни и други движимости от първа нужда. Продължава набирането на дарения, заяви кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Ваксинират доброволците в Карловско срещу тетанус

Има риск от инфекции за доброволците в Карловско и те се имунизират срещу тетанус.

Около хиляда доброволци и през днешния ден се включиха в разчистването на потърпевшите от наводнението карловски села. Над 90 тежки строителни машини също се употребяват в работата, оповестява Bulgaria ON AIR.

Тази заран доброволците, които дойдоха в Каравелово, са публично 400, само че хипотетичната им численост е още по-голяма. На място има и тежка техника, която се пробва да почисти дворовете и улиците, които към момента наподобяват на речно корито.

*

Трети ден от траура след гибелта на английската кралица.

Преместват тленните остатъци на кралица Елизабет Втора от замъка Балморал до Единбург

Днес тленните остатъци на кралица Елизабет Втора ще бъдат придвижени от замъка Балморал към Единбург, преди погребението в Лондон, което ще се състои на 19 септември.

Ковчегът ще бъде съпроводен от щерка ѝ - принцеса Ан. За да могат повече британци да се сбогуват с кралицата, тленните ѝ остатъци ще останат в Единбург до на следващия ден следобяд. След това със аероплан на кралските военновъздушни сили ще бъдат превозени до базата Нортхолт.

Мъката сплоти Уилям и Хари.

Уилям и Катрин - новите принц и принцеса на Уелс, дружно с Хари и Меган, се появиха пред двореца Уиндзор.

Те разгледаха цветята, оставени в символ на респект към починалата кралица Елизабет Втора, след което се ръкуваха и разговаряха с някои от събралите се там жители. Синовете на новия крал Чарлз Трети и техните съпруги се появяват за първи път дружно след гибелта на кралицата.

Крал Чарлз III не желае Меган в замъка Балторал

Принц Хари беше самотна фигура, когато напусна замъка Балморал самичък през вчерашния ден сутринта - откакто му беше казано от татко му, новия крал Чарлз Трети, че не може да заведе Меган там, написа клюкарското издание The Sun.

Херцогът на Съсекс беше първата кралска персона, която напусна шотландското имение и беше последният, който дойде, когато се появиха вести за влошеното здраве на баба му, пишат медиите във Англия.

Принц Хари и Меган готвят удар за крал Чарлз III

Промените в Двора на Англия не престават с цялостна мощ, само че крал Чарлз III може да получи първия си удар и то не от кого да е, а точно от по-малкия му наследник принц Хари.

Принц Уилям и брачната половинка му Кейт Мидълтън, стават херцози на Корнлоу, принц и принцеса на Уелс. С този акт се затвърждава, че точно Уилям е новият престолонаследник и ще ръководи след татко си.

**

Обрат във войната в Украйна

" Тези дни съветската армия демонстрира най-хубавото, което може - гърба си " - разгласи в обичайното си видеоизказване украинският президент Володимир Зеленски.

" В края на краищата изборът им - да бягат - не е толкоз лош за самите тях За окупаторите няма и няма да има място в Украйна " - посочи Зеленски.

Той загатна заслугите на отличилите се украинските елементи - на 15-ия Славянски полк от Националната армия, отличил се в харковска област, и на воините от 214-и стрелкови батальон.

От началото на този месец украинските сили са си върнали контрола допълнително от 3000 кв. км територии

Украинските сили напреднаха на север от Харков и са на към 50 км от границата с Русия, като в това време настъпват и в южна, и в източна посока в същия район, съобщи през днешния ден главнокомандващият на украинските въоръжени сили военачалник Валерий Залужни, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. 

Залужни написа в профила си в Телеграм, че от началото на този месец украинските сили са си върнали контрола над повече от 3000 кв. км територии.

АЕЦ " Запорожие " спря работа

АЕЦ " Запорожие " изцяло е спряла работа. Това заяви украинският оператор на атомната централа " Енергоатом ", представен от Ройтерс. Уточнява се, че шести реактор на централата е бил изключен от електропреносната мрежа.

Същевременно украинските сили не престават да печелят територии в региона на Харков през последните 24 часа, заяви английското разузнаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР